Mersingiller familyasındandır. Anayurdu Endonezya”daki, adı yerli dilinde baharat anlamına gelen Moluk takımadalarıdır. Ama, günümüzde daha çok Afrika kıtasının doğusundaki Zengibar ile Hint Okyanusundaki diğer adalarda ye... DEVAMINI OKU
MAHLEP
İdrisağacı olrakta bilinen bitki, Avrupa ve Batı Asya' da, dağ yamaçlarında kendiliğinden yetişen, kış aylarında yapraklarını döken kısa boylu bir çalıdır. Türkiye' de Tokat, Amasya ve Çorum gibi iller de kalker... DEVAMINI OKU
Hindistan'ın umman körfezine bakan Batı kıyılarındaki ormanlarda kendiliğinden yetişen tırmanıcı, çok yıllık bir bitki olan karabiberin baharat olarak kullandığımız kısmı, üzümsü meyvelerinin kurutulmuşudur. Küç... DEVAMINI OKU
Toz Biber
Her sofranın olmazsa olmazı toz biber, çeşitli biberlerin doğranarak kurtulması işlemi ile ortaya çıkartılan önemli bir baharattır. Bir çok farklı biber türünden üretilebilmektedir. Bu konuda genel ... DEVAMINI OKU
Pasta Süsü Granül
Granül, çok renkli, ağızda dağılan ve oldukça güzel bir tat bırakan ufak şekerlemeler olarak adlandırılabilir. Bir çok pastane ve tatlı üreticisi tarafından sevilerek kullanı... DEVAMINI OKU
Köri
Turunçgiller familyasına ait ve anavatanı Güney Avrupa olan Köri ağacı, sıkça kullanılan ve çeşitli karışımlar ile elde edilen köri sosunun üretilmesinin ana malzemesini oluşturur. Boyu 3 metreye ka... DEVAMINI OKU
Kara Biber
Anavatanı Hindistan olan kara biber, aynı adı taşıyan bitkinin meyvelerinden elde edilir. Hindistandan sonra önce Güney Doğu Asya’ya daha sonra da Avrupaya yayılmıştır. İlk çıktığı yıllardan itibaren önemli bir... DEVAMINI OKU
Zencefil:
Anavatanı Hindistan olan ve geçmişten beri en çok itibar gören bitkilerden biri olan zencefil, üst solunum yolları enfeksiyonu problemi yaşayan her insanın başucu ilacı olan, yumru köklü bir baharatımızdır... DEVAMINI OKU
Rezene:
Kökeni daha çok Akdeniz bölgesi ve Batı Asya ülkeleri olan rezene, şu an dünyanın hemen hemen her yerinde üretilen ve tüketilen bir bitki olmuştur. Özellikle Akdeniz ülkelerinde çok eski ... DEVAMINI OKU
Çörek otu:
Tohumları binlerce yıldır baharat ve gıda koruma maddesi olarak kullanılan çörek otu, hem tohumu hem de yağı kullanılabilen oldukça değerli bir bitkidir. Dünyanın birçok ülkesinde ve Tü... DEVAMINI OKU
Susam:
Sıcak iklim seven bitkilerden olan susam, ülkemizde çoğunlukla Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde yetişen bir yağ bitkisidir. Aynı zamanda helva yapımında ve yiyeceklerde bahara... DEVAMINI OKU
Hindistan Cevizi:
Ağacı tatilin, güneşin, kumsalların ve adaların simgesi olan Hindistan cevizi, tamamiyle tropik bölgelerde yetişen ve meyvesi yenen bir palmiye türüdür. Aynı zamanda kendisinden Hindistan cevizi lifi elde e... DEVAMINI OKU
Anason:
Anavatanı Doğu Akdeniz olan anason bitkisi, yaklaşık 50-60 cm kadar uzayabilen, bir yıllık otsu bir bitkidir ve artık bütün Anadolu’da yetiştirilmektedir. Kesin olmamakla birlikte, yaklaşık 1500 yıldır eski Mısırlılarda... DEVAMINI OKU
Kakao:
Bazı kaynaklara göre ilk olarak Maya ve Aztekler tarafından keşfedildiği bilinen kakao ağacı, nemi çok seven bir bitkidir. Azteklerin özellikle dinsel ayinlerde içerisinde su ve baharat katarak kullandıkları bilinmekte... DEVAMINI OKU
Tarçın:
İnsanlık tarihinin en eski baharatlardan biri olduğu bilinen tarçın, M.Ö 3000 yılında Çinliler tarafından kullanılmıştır. 16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar Avrupa’da en değerli ve pahalı baharatlardan ... DEVAMINI OKU
Kekik
Oldukça eski tarihlerden beri kullanılan oldukça önemli bir bitkidir. Genel olarak kayalık ve ormanlık alanlarda yetişen, sıcağı seven güzel kokuya sahip bir bitkidir. Sahip olduğu anti bakteriyel özelliği ku... DEVAMINI OKU
Pul Biber
Her sofranın olmazsa olmazı pul biber, çeşitli biberlerin doğranarak kurtulması işlemi ile ortaya çıkartılan önemli bir baharattır. Bir çok farklı biber türünden üretilebilmektedir. Bu konuda genel ... DEVAMINI OKU
Kuş Üzümü
Anavatanı Kuzey Avrupa ve Kuzey Asya olan kuş üzümü soğuğa karşı oldukça dirençli ve yaprak döken, ağacın meyvesidir. Ağaç, ilkbahar aylarında sarımsı bir renge sahip çiç... DEVAMINI OKU
Sumak
Sofraların leziz lezztlerinden birine sahip baharatıdır. Özellikle ülkemizde çok tutulur ve beğenmeyen yok gibidir. Kışın yapraklarını döken, 2 ila 3 metre boylarında bir ağaççığın yapraklarından elde edilir... DEVAMINI OKU
Nane
Oldukça fazla suya ihtiyaç duyan nane Ballıbabagiller familyasına aittir ve oldukça dayanıklı birçok otsu bitkinin genel adı olarak kullanılmaktadır. Suya ihtiyaç duyması nedeniyle ılıman iklimlerde daha kola... DEVAMINI OKU